Meervleermuiskoekjes
Ingrediënten (voor ca. 25 stuks)
Koekjes:
- 350 g bloem
- 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 g poedersuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 ei
- 50 ml melk
Glazuur:
- 100 g poedersuiker
- paar druppels water
Verder nodig:
- extra bloem om te bestuiven
- een koekvormpje in de vorm van een vleermuis (vaak verkrijgbaar online of rond halloween)
- bakpapier
- deegroller
Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten voor de koekjes tot een soepel deeg. Het makkelijkst is om eerst alle droge ingrediënten te mengen en dan in een grote beslagkom te doen, daarop de zachte boter in kleine blokjes, het ei en de melk te doen en dan te kneden tot alles mooi gemengt is. Maak een mooie bal van het deeg, druk het plat en verpak het in vers-houdfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol daarop het deeg uit tot een plak van ongeveer 5 mm dikte. Steek daar de vleermuisvormpjes uit. Herhaal deze stap nog een aantal keer met het overgebleven deeg tot het op is.