Skip to main content

Welkom op de kinderpagina!

Hieronder vind je allerlei leuke tekeningen, activiteit en knutsel ideeën. Wil je informatie voor een spreekbeurt? Lees dan vooral door op de hele website, en gebruik de poster of algemene vleermuis spreekbeurt informatie. Voor de downloads: Rechter muisknop en dan "koppeling opslaan als" kiezen.

Vleermuis spel

Vleermuizen en motten

Vleermuizen zijn nachtdieren die gebruik maken van echolocatie. Ze verkennen hun omgeving niet met hun ogen, maar met behulp van geluid. Daarom hebben ze ook van die grote oren. Tijdens dit spel ervaar je hoe het is om je oren te gebruiken in plaats van je ogen.

Ga in een grote kring staan. Drie personen lopen binnen de kring en krijgen een blinddoek om. Eén persoon is de vleermuis. De twee anderen zijn de motten. De vleermuis moet de motten tikken. Hij probeert de motten te vinden op geluid. De vleermuis klapt steeds twee keer in zijn handen. De motten moeten antwoorden door ook twee keer in hun handen te klappen. Als de vleermuis beide motten heeft opgegeten kan een ander drietal.

variaties:

- laat de motten continu rondlopen op het veld.  Als de vleermuis "vleermuis" roept stoppen de motten met rennen. Als ze stil staan roepen ze "mot". De vleermuis probeert nu een mot te pakken door op het geluid af te lopen.

- zet 2 of meer vleermuizen in

- Vertel als inleiding van het spel over de iets over de echolocaties van de vleermuis.